BUCURIA DE A DĂRUI

BUCURIA DE A DĂRUI

  Coordonator, prof. înv. primar Eufemia JURCA

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 2 REȘIȚA

,,Bucuria de a dărui”  este un proiect de parteneriat în scop umanitar, principalul partener fiind Organizașia ,,Salvați Copiii”, filiala Caraș-Severin. În cadrul proiectului urmărim stabilirea unor legături între şcoala noastră şi unităţile şcolare cu populaţie şcolară provenită din medii defavorizate.

Intitulat sugestiv “Bucuria de a dărui”, acesta se derulează, cu precădere în preajma sărbătorilor de iarnă, dar şi cu ocazia Zilei Copilului, perioade dintr-un an în care bucuria de a oferi și de a primi daruri se suprapun. În zilele premergătoare datei de 6 decembrie, de Sf. Nicolae, colectivele de elevi din școala noastră, coordonate de cadre didactice,devin „Spiriduşii Moşului”, oferind  daruri și stabilind relații de prietenie cu copiii din şcolile partenere. În zilele premergătoare Crăciunului, se vor oferi cadouri copiilor cu probleme sociale din şcoală, cadouri ce vor fi achiziţionate din cotizaţia de membru susţinător salvaţi Copiii, elevi, părinţi, cadre didactice.

Ziua de 1 Iunie este marcată în fiecare an marcată prin organizarea Târgului de jucării. Banii adunaţi, obținuți din vânzarea jucăriilor și din donații, susțin un caz social, ajutând un copil cu  probleme de sănătate majore și care necesită costuri foarte mari, caz identificat și aflat în evidențele Organizației ,,Salvați Copiii”, filiala Caraș-Severin.

Cuvântul cheie al proiectului este ALTRUISM, prioritare fiind dezvoltarea la copii a spiritului de întrajutorare, a bunătăţii şi grijii pentru cel de alături, pentru cel mai puţin norocos.

TÂRG DE JUCĂRII

SPIRIDUȘII MOȘULUI