COPIL, COPILĂRIE, BUCURIE – ediția a IV-a

Proiect- Concurs de creație plastică ”COPIL COPILĂRIE, BUCURIE”

2018-2019

Coordonator, prof. înv. primar Eufemia Jurca

Echipa de implementare:

Director prof. Marius Șandru

Prof. Adina Daniela Tîmpa

Prof.înv. primar Robertha Marta Oprea

Proiectul –concurs de creație plastică ”COPIL, COPILĂRIE, BUCURIE”, organizat de școala noastră, include două secțiuni:

  • Concurs de creație plastică pentru învățământ preuniversitar, dedicat elevilor și preșcolarilor
  • Simpozion cu participare națională ”Creativitate și perspectivă în educație”, dedicat cadrelor didactice

Ediția a IV-a a proiectului a fost înscrisă în

Calendarul Activităților Educative Județene la poziția 27 cu nr. 19391/27.11.2018

Instituțiile partenere în derularea activităților de proiect au fost: Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin, Palatul Copiilor Reșița, Organizația ,,Salvați Copiii” fililala Caraș-Severin, Universitatea ”Eftimie Murgu” Reșița.

            La ediția 2018-2019, în cadrul concursului de creații plastice, au fost înscrise în concurs 320 lucrări plastice ale preșcolarilor și elevilor din clasele I-VIII și Pregătitoare, din învățământul de masă și cel special. Au fost acordate 84 de premii I, II, III, Mențiuni  pe categorii de vârstă și repartizate pe cele două secțiuni ale concursului (afiș- 10 premii și creație plastică- 74 premii), dintre care 4 premii pentru elevii proveniți din învățământul special. Comisia de evaluare a fost desemnată prin Decizia Nr. 14 din 20.05.2019 și a fost formată din 5 membri, cadre didactice de specialitate, reprezentanți ai ISJ Caraș- Severin, ai Palatului Copiilor Reșița și ai Școlii Gimnaziale Nr.2 Reșița.

            În cadrul simpozionului desfășurat ca parte integrantă a proiectului, participanții au prezentat 77 de articole și exemple de bună practică pe tema creativității. Lucrările au fost publicate într-un volum cu ISBN 978-606-8981-42-0 cu titlul ”Creativitate și perspectivă didactică”. Au fost semnate 17 parteneriate la nivel local, județean și național.