CORUL STELUȚE

Corul STELUȚE

Coordonator,

Prof. înv. primar Mariana Brebenariu

Corul  STELUȚE s-a înființat în anul 2002, cu elevi ai ciclului primar de la  Școala  Gimnazială  Nr. 2 Reșița, sub îndrumarea doamnei profesor pentru învățământ primar Mariana Brebenariu.

De la înființare, corul a participat la numeroase manifestații, cele mai reprezentative fiind:

-Festivalul coral județean LIA PONORAN la Reșița

-Festivalul coral pentr copii și tineret TIMOTEI POPOVICI  la Caransebeș / Marga

-Festivalul HRISTOS SE NAȘTE la Reșița/ Oravița

-Festivalul FLORILE DALBE la Reșița

Alaiul colindătorilor la Reșița

În perioada 2006-2012 corul STELUȚE a participat la 3 ediții ale Festivalului Coral Internațional pentru copii și tineret din NEERPELT- Belgia, obținând de 2 ori premiul III(2006-2008), iar în 2012 Premiul I Cum Laude.În anul 2010 corul a obținut Diploma de Bronz la Festivalul HART of EUROPE din GELNHAUSEN- Germania. La festivalurile internaţionale au fost cooptaţi şi elevi din clasele V-VI.Rezultatele obţinute se datorează şi colaborării cu profesorul corepetitor Lucia Ghilea de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Ion Românu din Reşiţa.

Din 2016 corul este înscris în programul naţional de integrare socială prin cânt coral destinat copiilor şi tinerilor din România,CANTUSMUNDI, derulat prin implicarea membrilor Corului Naţional de Cameră ”Madrigal- Marin Constantin”. Astfel, corul STELUŢE a avut oportunitatea de a participa, în iulie 2019, la CANTUSMUNDIBUCUREŞTIFEST.

În cadrul Festivalului Internațional SABIN PĂUȚA,  corul STELUȚE afost prezent la secțiunea Concert coral Sabin Păuța și copiiiîn edițiile 2016 , 2017 şi 2018, 2019.

Diploma Premiul I Cum Laude 2012, Belgia

DIPLOMA PREMIUL III 2006, Belgia